8128-1: Cad Bane's SpeederТози сет е 'Limited Edition', което значи, че може да се закупи само от определени магазини.
Спидърът е собственост на един от най-силните ловци на глави, които сме виждали в Стар Уорс филмите. Може да се сравнява единствено с Боба Фет, справка
Въпреки това, не е ценен кораб, няма значимо присъствие във филма, героите също не са от ключовите. Така, че спокойно ще го сложа в листата само за хард-кор Стар Уорс фенове.
Плюсове:
- минифигурки - 4 страхотни фигурки + 1 Black Assasin Droid. Cad Bane е придружаван от IG-86 sentinel droid 1 (Black Assasin Droids) и Commando Droids (за първи път в 9488 Clone Battle Pack, Януари 2012).
Най-ценната минифигурка е Shahan Alama, уникална за сета. Другата уникална е Senate Commando Captain. Различава се от Senate Commando по белите символи на каската и тялото, както и по това, че е с принтирано лице (обикновенния Senate Commando не е с принта на главата). Senate Commando го има и в 8039: Venator-Class Republic Attack Cruiser. Cad Bane го има и в 8098: Clone Turbo Tank.
Харесвам bounty hunters, приличат ми на нещо стредно между Lego Pirates и Lego UFO Droids. Жалко, че все още не съм се сдобил с някои други сетове с ловци на глави. За феновете на ловците на глави:
Rise of the Bounty Hunters:
Hostage Crisis:
- дизайн - доста е стилен, изглежда като луксозна яхта. Определено не се сещам за по-гъзарски спидър от този на Cad Bane. Общо взето е мащабиран спрямо минифигурката;
- стикери - невероятно, че слагам в плюсовете стикерите. За мен стоят много стилно и идеално прилягат на дизайна.
- конструкция - приложени са някои доста интересни техники на сглобяване, получило се е много чист и подреден дизайн. Като примери ще дам пулта до кормилото, закрепването при затварянето на багажното отделение, интериора на кораба като цяло. Това определено е една от силните страни на този сет;
Минуси:
- цена - близо 16 цента на част - 4/10. Броя на минифигурките спасяват малко цената.
- функции - реално само две - отварянето на багажното отделение и флик ракетите от двете страни. В багажника има доста пространство, може да се побере тежко въоръжение
. Флик ракетите всъщност са маскирани като фаровете на спидъра, като има и един допълнителен фар в средата. Добро дизайн решение;
- части - от 318 части десетина максимум представляват нещо по-интересно като цветове и рядкост. Оценка за частите - 4/10
Имам няколко причини, за да сложа слаба оценка на този сет. Едната е цената ($50 USA, 46 pounds UK, 135лв bohobby) спрямо големината на сета и минифигурките. Има доста сетове, които може да се вземат на тази цена и превъзхождат почти по всички показатели този сет.
Тъй като вече имах Cad Bane минифигурката от 8098: Clone Turbo Tank договорих отстъпка от цената -$10 без него, така че взех сета за $38. Останалите 3 фигурки са доста скъпи да ги вземеш отделно така, че това е перфектна сделка. Скоро ще се сдобия и с Chancellor Palpatine (sw243) и така ми се открива идеална възможност да играя за 8039: Venator-Class Republic Attack Cruiser без минифигурките (или само с пилота) за добра цена. Последните два параграфа ги пиша поради факта, че цените на Лего Стар Уорс в България и въобще цяла Европа са супер високи. И ако се правят някои добри преценки може да се сдобиете с фигурки и сетове общо взето на цените на US пазара.
Друга причина за сравнително ниската оценка е слабата функционалност за игра и като външен вид нито е разпознаваем, нито впечатлява на витрината. Примерно 7657: AT-ST (244 части, $20) е в пъти по-интересен като функционалност, разпознаваем като Стар Уорс и доста атрактивен.
Обща оценка 6/10
- оценка спрямо сетове 2010 - 7/10
- оценка спрямо сетове 2012 - 6/10