Още една перла в короната
6394 Metro Park and Service Tower. Една сбъдната детска мечта, макар и 34 години по-късно. Винаги съм харесвал този сет и съм смятал, че ще е страхотно допълнение към града ми, но никога не съм предполагал, че ще притежавам. Преди около месец обаче нещо прищрака в главата ми назря идеята да го подхвана.
Начините да се сдобия с 6394 бяха два. Първия вариант беше да го купя целия. Тук обаче риска да дойде нещо в компроментирано състояние не беше изключен. Този филм вече го бях играл с един малък сет и помня, че бях доста разочарован от това, което пристигна. И избрах втория начин - на части. Давах си сметка, че ще е по-трудно, ще се проточи във времето и ще излезе по-скъпо. Естествено знаех от къде да купувам. Тук трябва да спомена Жоро, Боби и Васко за перфектните части както винаги. От тях взех около 2/3 от общия брой. Останалото дойде от западна Европа. Имах късмет, че повечето неща пристигнаха с много добро качество и с минимални забележки. Мога да кажа, че сета изглежда като нов, а не вехт с пожълтели и остъргани части. Естествено и този сет си има специфичните и редки части, които струват съответната цена. Рекордьора е червената вертикална греда, на която е "нанизан" асансьора. И последно за частите, общият им брой е над 560 според Бриклинк. В днешно време това не е впечатляващо, но през 80-те години е било high level. Стикерите са отлична реплика, оригиналните започват от 60 евро. Ето и няколко снимки:
Нещо, което открих в последствие може да се види от следващите три снимки. Скобите, които държат вертикалната греда на асансьора са две - горе и долу. Така сета е сниман в официалните снимки и в диорамите по каталозите. В последствие обаче е добавена трета скоба по средата, която се вижда в инструкцията на последната снимка.
Кутия и интрукции не съм купувал, но не са ми толкова важни. И да спирам, защото стана цяло ревю.