Здравейте! Видях, че има вече създадени подобни теми..Но реших да направя нова, тъй като видях, че последната е отпреди 9 години и смятам,че така ще предизвикам по-голямо внимание.Извинявам се, ако това е проблем.
Главният въпрос е откъде купувате нови сетове?
През последните 2 седмици,тъй като имам доста свободно време се заех да прегледсм всички български сайтове които предлагат Лего.. и като кажа всички.. наистина прегледах всички.
Това което установих:
1. Сайтове като Озон,Комсед,Хиполенд които според мен са главни предлагат достаааа overprice-нати сетове… или дори да не са overpriced..са си на “нормални цени” или RRP … което някак си не ни устройва в България по обясними причини.
Искам да отбележа,че говоря за сетове които,или ще бъдат retire-нати скоро, или просто са от началото на тази година,година,две и тнт…
Забелязах ,че правят някакви отстъпки, но те са главно на серии като “Friends” “Dreamzz” , или остатъчни сетове,които не са много популярни
2.Други “второстепенни сайтове” като Toyzshopp,играчкибг,rayatoys и тнт … са още по-надценени и неструващи се…а и нямат толкова голям избор..Може би са подходящи за остатъчни сетове,които евентуално ги няма в другите сайтове.
3. Официалният “Лего браво стор” продава на Retail prices..което си е логично… и мисля, че за него евентуално си струва само за новоизлизащи сетове и , ако искаш да получиш някой подарък, също и затова, че изборът им е доста голям и поффържаъ повече наличност.
Същото мога да кажа и за Бохоби(който по спомени преди 10-12 години беше доста нашумял) , Но сега ми се струва доста поизоставен, остарял и non-competetive като цена.
4. И последно… Сайтът от който съм най-впечатлен и доволен със сигурност е E-Mag…Постоянни отстъпки,доста добър избор и най-добри цени главно на всички сетове и на отделни теми.Дори без отстъпки от различни “програми” цените пак са по-ниски от конкуренцията. Лично аз използвам “Genius” системата която дава много добри отстъпки и безплатна доставка.Но дори и без нея постоянно цените са им най-ниски… и то огромни разлики.
Пример: Lego Star Wars Tantive 4 Midi-scale го купих за 115 лв като на повечето места се предлага между 130-170 лв
Clones vs Droids Battle pack: за 40 лв като на повечето места е около 60 лв и тнт…
Споделете вашите мнения.