Автор Тема: Най-изгодно Лего?  (Прочетена 223 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен icefire3

• Супер маниак
  • Публикации: 254
  • :>
  • Набор: 97
Най-изгодно Лего?
« -: 10, Януари, 2025, 10:05:32 pm »
Здравейте! Видях, че има вече създадени подобни теми..Но реших да направя нова, тъй като видях, че последната е отпреди 9 години и смятам,че така ще предизвикам по-голямо внимание.Извинявам се, ако това е проблем.

Главният въпрос е откъде купувате нови сетове?

През последните 2 седмици,тъй като имам доста свободно време се заех да прегледсм всички български сайтове които предлагат Лего.. и като кажа всички.. наистина прегледах всички.
Това което установих:

1. Сайтове като Озон,Комсед,Хиполенд които според мен са главни предлагат достаааа overprice-нати сетове… или дори да не са overpriced..са си на “нормални цени” или RRP … което някак си не ни устройва в България по обясними причини.

Искам да отбележа,че говоря за сетове които,или ще бъдат retire-нати скоро, или просто са от началото на тази година,година,две и тнт…

Забелязах ,че правят някакви отстъпки, но те са главно на серии като “Friends” “Dreamzz” , или остатъчни сетове,които не са много популярни

2.Други “второстепенни сайтове” като Toyzshopp,играчкибг,rayatoys и тнт … са още по-надценени и неструващи се…а и нямат толкова голям избор..Може би са подходящи за остатъчни сетове,които евентуално ги няма в другите сайтове.

3. Официалният “Лего браво стор” продава на Retail prices..което си е логично… и мисля, че за него евентуално си струва само за новоизлизащи сетове и , ако искаш да получиш някой подарък, също и затова, че изборът им е доста голям и поффържаъ повече наличност.

Същото мога да кажа и за Бохоби(който по спомени преди 10-12 години беше доста нашумял) , Но сега ми се струва доста поизоставен, остарял и non-competetive като цена.

4. И последно… Сайтът от който съм най-впечатлен и доволен със сигурност е E-Mag…Постоянни отстъпки,доста добър избор и най-добри цени главно на всички сетове и на отделни теми.Дори без отстъпки от различни “програми” цените пак са по-ниски от конкуренцията. Лично аз използвам “Genius” системата която дава много добри отстъпки и безплатна доставка.Но дори и без нея постоянно цените са им най-ниски… и то огромни разлики.

Пример: Lego Star Wars Tantive 4 Midi-scale го купих за 115 лв като на повечето места се предлага между 130-170 лв

Clones vs Droids Battle pack: за 40 лв като на повечето места е около 60 лв и тнт…

Споделете вашите мнения.

Златин Шишков

Неактивен vladoniki

• Администратор
  • Супер маниак
  • Публикации: 4941
    • Владо Никифоров
    • Светът на Владо
  • Набор: '82
  • Телефон: 0888897207
Re: Най-изгодно Лего?
« Отговор #1 -: 11, Януари, 2025, 09:13:45 am »
И аз доста неща взимам от Емаг. Следиш, търпение и се появява нещо от списъка на добра цена. :)

Неактивен Slav

• Нов потребител
  • Публикации: 1
    • Стоянов
  • Набор: 89
« Отговор #2 -: 18, Януари, 2025, 12:37:59 pm »
В Емаг целогодишно излизат най-добри цени, като аз имам няколко супер попадения от там. За да няма грешки, трябва да се съблюдава доставчика да е Емаг. Другия вариант за най-добра цена е Комсед, където поне два пъти годишно има 30/33% на всички Лего теми. Без бриклинк, хобито не може да се практикува пълноценно. Също с удоволствие съм пазарувал от Владо.

Поздрави!

Неактивен Dmitri

• Утвърден маниак
  • Публикации: 87
    • Дмитрий Харизанов
  • Набор: 1981
  • Телефон: 0889912650
« Отговор #3 -: 20, Януари, 2025, 10:33:41 pm »
Пoне за мен, bricklink бие по много показатели, да не говорим, че там се вижда "реномето" на продавача, виждат се негативните коментари ( само след поръчка, та фейк не са много ), често магазините правят отстъпка за редовен клиент, често имат намаление на части и при липси или грешни части, често продавача поема разходите и т.н. и т.н.  За някои е минус, че доставката до БГ е скъпа, за мен решението е акаунта да ти е в Англия или Германия, с адрес на български спедитор в съответната държава.  Доставка до БГ от Англия ( 5.5лв на кило ) и Германия ( 3.5лв на кило ) идва до офис на спедитора в София, Пловдив или Варна ( този който аз ползвам ).  В същото време Еконт за пратки в България ( olx, etc ) взима 6-7лв ... Това цялото е валидно и за цели сетове било то нови или стари, с търсене често можеш да намериш нов сет под цената в Емаг или Комсед и т.н. с доставка около 10лв за в Англия и 5.5лв до България.

БрикМания БГ - Лего обществото на България

« Отговор #3 -: 20, Януари, 2025, 10:33:41 pm »