Автор Тема: MOC Challenge  (Прочетена 246 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен icefire3

• Супер маниак
  • Публикации: 254
  • :>
  • Набор: 97
MOC Challenge
« -: 07, Януари, 2025, 11:00:19 pm »
Здравейте! Наскоро ми хрумна идеята да си избера случаен лего сет, да го разопаковам и да се опитам да направя от него буквално каквото ми дойде като идея… единственото правило: да използвам само предоставените части. Винаги съм харесвал идеята за MOC.. но никога съм нямал нито достатъчно части… а и въображение :D . Затова реших да се предизвикам, като започнах от нещо малко, а именно: 

https://brickset.com/sets/31134-1/Space-Shuttle

Резултатът е следният:

Със сигурност не е нещо WoW, но аз лично съм доволен от резултата. За съжаление тръгнах да го правя прекалено голям и частите не ми стигнаха и се наложи да импровизирам…и в последствие остана леко “незавършен” , останаха 4-5 малки части.

Като недостатък бих отбелязал,че е доста “чуплив” и се разпадат доста лесно някои елементи, като сгъващите се крила и двигателите, но просто поради факта, че не достигнаха части да се закрепят както трябва

Споделете вашите мнения. Харесва ли ви идеята? Какво бихте направили различно?
Златин Шишков

Неактивен icefire3

• Супер маниак
Re: MOC Challenge
« Отговор #1 -: 07, Януари, 2025, 11:02:11 pm »
.
Златин Шишков

Неактивен Uniqueorn

• Утвърден маниак
  • Публикации: 104
    • Ивайло
    • Uniqueorn Lego
  • Набор: 1990
« Отговор #2 -: 08, Януари, 2025, 08:17:15 am »
Адмирации. В БГ имаме нужда от повече хора, които не ги е страх да пробват да мокват.

Неактивен LUIDGY

• Младши маниак
  • *
  • Публикации: 47
    • Мартин Неделчев
  • Набор: 1985
« Отговор #3 -: 08, Януари, 2025, 02:27:49 pm »
Супер много хубаво е станало !!
Относно мокването-то можеш да имаш желание, но да не ти се получава  :D :D :D

Неактивен Dmitri

• Утвърден маниак
  • Публикации: 87
    • Дмитрий Харизанов
  • Набор: 1981
  • Телефон: 0889912650
« Отговор #4 -: 09, Януари, 2025, 11:06:27 am »
Супер много хубаво е станало !!
Относно мокването-то можеш да имаш желание, но да не ти се получава  :D :D :D

Поздравления и от мен)
Ако те спира липсата на части, има доста хора, които МОС'ват понякога или изцяло виртуално - в LEGO STUDIO - https://www.bricklink.com/v3/studio/download.page
Аз лично си цъкам в STUDIO и после лесно експортваш всички или част от частите в Wanted List в Bricklink, от там и си ги купувам в една, две или повече поръчки спрямо колко ми харесва МОС'а ))

Неактивен icefire3

• Супер маниак
« Отговор #5 -: 09, Януари, 2025, 09:36:12 pm »
Благодаря на всички за изказаните мнения :) . Знам и , че не е нищо особено, но целта на темата беше точно- да събера мнения и информация за Мок-билдването. Относно последния коментар: Отскоро осъзнах, че единствената възможност в България да се сдобиеш с части е Бриклинк( тъй като прегледах базар.бг,олх,фейсбук маркетплейс и всички останали)

Идеята ми е скоро да направя Star Wars MOC тип “Диорама “ да кажем , или нещо подобно. Не по-голямо от 32x32, но някак си имам чувството,че дори това ще ми излезе доста скъпичко. В България няма толкова много търговци в Бриклинк, с от другите държави дори и съседни Като Румъния гледам,че една доставка излиза към 25 лв. Някой ако има идеи, или продава части ще се радвам да споделите как вие се сдобивате с тях.
Златин Шишков

Неактивен Alkoholiker

• Супер маниак
  • Публикации: 295
    • Стефан Стефанов
  • Набор: 1985
« Отговор #6 -: 10, Януари, 2025, 12:08:51 pm »
Благодаря на всички за изказаните мнения :) . Знам и , че не е нищо особено, но целта на темата беше точно- да събера мнения и информация за Мок-билдването. Относно последния коментар: Отскоро осъзнах, че единствената възможност в България да се сдобиеш с части е Бриклинк( тъй като прегледах базар.бг,олх,фейсбук маркетплейс и всички останали)

Идеята ми е скоро да направя Star Wars MOC тип “Диорама “ да кажем , или нещо подобно. Не по-голямо от 32x32, но някак си имам чувството,че дори това ще ми излезе доста скъпичко. В България няма толкова много търговци в Бриклинк, с от другите държави дори и съседни Като Румъния гледам,че една доставка излиза към 25 лв. Някой ако има идеи, или продава части ще се радвам да споделите как вие се сдобивате с тях.

Много ми допада МОК-а ти. :) И аз съм забелязал, че като сглобиш нещо само от частите на даден сет на места се получава не най-добрите сглобки, но пък така се учим. Ето един мой опит от преди доста вече години. :D

Относно купуването на части от бриклинк аз ползвам ггбг за транспортиране и основно поръчвам от магазини от Германия и Англия. Виждам, че си от Несебър, така че това ще усложни транспорта. Трябва да видиш дали и колко ще струва, ако някаква транспортна фирма достави частите до София и ти ги изпратят по Еконт/Спиди.

Неактивен icefire3

• Супер маниак
« Отговор #7 -: 10, Януари, 2025, 08:47:43 pm »
Мерси! И си е супер wolf- мокчето :D. Според мен цялата схема идва от това, че с колкото по-малко разполагаш,толкова повече въображение вкарваш и се опитваш да utilize-неш всичко налично.
Златин Шишков

БрикМания БГ - Лего обществото на България

« Отговор #7 -: 10, Януари, 2025, 08:47:43 pm »