Привет, темата с осветяването е доста широка, има различни аспекти, които първо трябва да изясниш за себе си.
Аз мога да споделя моя опит и решения за осветяването. Като е важно да уточня какво съм целил да постигна като съм го правил, това разбира се не е валидно за всеки.
Не съм купувал готови китове за осветяване поради няколко причини, скъпи са ми доста, няма да ги ползвам само за конкретни мододулни, а искам да осветявам и МОС-ве, а и най-важната струва ми се, че няма все още кит за осветяване, който да не превърне интериора на модулната сграда в неизползваем зареди кабелите, както и да загуби модулността на разделящите се етажи. Това за мен са прекалено много компромиси за да светне една сграда.
Съответно когато съм осветявал съм търсил обратното на горните недостатъци, с компромиси, разбира се.
Моите цели са били:
1. Дискретност на окабеляването - и минимално нарушаване на капацитета на интериора.
2. Възможност за модулност на етажите
3. Модулност на електрифицираните сегменти.
Опита ми с не е значителен и се изчерпва до електрификация на улично осветление и една модулна сграда -МОС.
Ето в този албум има снимки как съм го постигнал и изглежда.
https://imgur.com/gallery/p6Q0VTn 
Има различни варианти, бързи, бавни, лесни, трудни, скъпи, евтини...
Лично аз използвам две ел. мрежи за града
3V - улиците
5V - сгради с RGB осветление
5 волтовата мрежа е по-лесна за изграждане според мен, а и има много лесни решения, ленти с лед лампички, такива съм ползвал в албума който споделих.
3 волтовата от своя страна пък може да се прави на микро ниво, така съм поставил микро ледчета в светофарите например, а кабелчатата се изключително тънки, трудно и се работи с тях, лупа си трябва, особено ако си цейс като мен.

От там не е толкова сложно, имаме електрическа верига, на която си свързваме ледчетата, за мен по-голямото предизвикателство е криенето на кабелите и ледчетата, съобразяването с възможностите на частите, не дупча и не лепя части, въпреки, примерно за уличните лампи това наложи лек компромис и окабеляването да бъде извън стълбовете. но и за това има решение без да се дупчи и да се използват неоригинални части, стига възможности, желание и фина ръка да има.
От там е решението до къде се иска да се стигне?
Ако ще се прави светеща всяка репрезентация на осветително тяло в сета е едно, ако ще се светва на цяло друго и т.н.
Мога да споделя какви ледове съм си купувал и от къде.
Ще разгледам и сета да помисля, какво и как може да стане и какво не и ще се радвам, ако мога да помогна в изпълнението на проекта ти.
Поздравления за якото дублиране на сета, като го вдигнеш сподели снимка да му се порадваме.
Весело създаване!