Здравейте,
Аз съм Станислав, на 34 години, родом от Враца, но от 15 години жиевея в София. Женен с 2 деца и 3-то на път. Работя като програмист.
Като дете бях голям фен на Лего, имам над 20 от по-малките Систем сетове, получавани като подаръци в ранните '90. След това сдобихи няколко Техник сета, което ме запали още повече. Винаги съм строил оригиналните модели по веднъж, най-много 2 пъти, след което съм се отдавал на пълни импровизации. Нямах налични Лего електромотори, но приспособявах такива от други счупени играчки и правех различни подвижни модели. Посленото беше един робот на 4-крака който движеше сравнително убедително. Като цяло нямах много части, но се стараех да извлека максимума от наличните.
Някъде към края на гимназията, когато бях на 17-18 години хобито позаглъхна, други неща почнаха да ме вълнуват... И така допреди няколко седмици
Мернах някаква промоция -40% в Емаг на лего, разгледах, обаче не можах да реша какво искам, промоцията свърши, мо мухата остана в главата. 2 дни по-късно поръчах от Ebay един 42070 (6x6 All Terrain Tow Truck), за съжаление преди да видя негативните му ревюта. Обаче... пустата доставка от чужбина, тия няколко седмици ми се струват безкрайни. Е през това време отскочих до Комседа и си взех едно 42065 (RC Tracked Racer), пръв досег с power functions, забава, ама малък сет с много ограничени части. На другия ден, опа - ново промо в Емаг, този път напазарувах едно 42065 (First Responder), което дойде доста бързо. С кеф го построих, сефте сблъсквайки се с механизма на диференциала, както и доста нови за мен други части. Е, 65-цата живя точно един ден в оригинален вариант, след което беше напълно моторизирана с моторите от 65-цата. Вчера дооправях фасона и сега изглежда доста добре въпреки модовете, единствен недостатък е, че не успях да задвижа цилиндрите на фалшивия двигател. Междувременно поръчах един 42069 (Extreme Adventure) на офера от Ebay. Просто исках нещо с читаво окачаване. В момента съм на нокти за 42055 (Bucket Wheel Excavator), който е на добра цена в Емаг, както и има търг тук, в който вероятно ще участвам.
Не е минал и месец откакто се присетих за старото хоби, а потроших близо 1000лв и съвсем скоро се очертава да ги прескоча. Ужасна работа!
Надявам се да зарибя децата и поне да имам по-добро оправдание за прекараните с Лего часове. Но те са още малки (на 5 и на 3 години), особено за техник залитанията ми.
Скоро пак ще пиша. Поздрави!