Много сериозни планове! С интерес чакам частта с "weird stuff"

Няма по-подходящо място за тях от гърба на HQ-то
Сериозните планове бяха прекъснати от новодошлата минифигурка вкъщи... Отне ми "само" 3 години да се съвзема, но градът най-накрая се преражда, и плановете са трижди по-сериозни. Основата е същата, то вече всичко е вдигнато над масата, с план за две гари. Половината градче вече е оформено на "груб строеж". Цялата идея дойде от липса на място, комбинирана с желание за функциониращ влак, както и по-добра видимост. В стария план улиците бяха успоредни на ръба на масата, което обръща половината сгради с гръб към зрителя. Доскоро нямах решение на това как да ги обърна към прозореца, поради разликата в нивата при перваза, а повдигането на колони не беше идеално решение за baseplate конструкции. Решението дойде неочаквано от Art серията, по-точно големите 16х16х1 1/3 плочи, които се оказаха чудесен заместител. Висящ проблем е липсата на цветове, които са от голямо значение за мола и киното, например, но... едно по едно

Докато стигна до тяхното преустройство, Лего може и да се смилят над мен и да пуснат тен и червено, не се знае.
Релсите (и градчето) приключват по средата на наличната маса, понеже ми свършиха и релсите, и 32х32 основите, и дупло тухлите, почти едновременно
Друга пречка е липсата на време, което значи че имаме и огромен списък от непостроени модулни, но пак - едно по едно, Рим не е построен за ден, дето викат. Стига съм бърборил, ето ви снимки! За плана - дебелите линии са за смяна на нивото, а десния горен ъгъл се очертава най-интересен, затова и най-късно ще се случи...

План

Хаос

Разлика в нивата между Нинджаго частта и "нормалния" град. Рибарският магазин ще е на долното ниво

Резултатът дотук